OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA MA’NAVIY-MA’RIFIY ISHLARNING TASHKIL ETILISHI - Ortiqov, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqola mamlakatizmizda amalga oshirilgan islohotlar, ularning mazmun-mohiyati, yurtimizning tayanchi bo‘lgan yoshlarimizning ertangi kuni yaxshilash, shuningdek, ta’lim tizimi, unda amalga oshirilayotgan o‘zgarishlar, raqobat muhitini shakllantirishga qaratilganligi bilan ahamiyatli. Maqolada oliy ta’lim ma’naviy-ma’rifiy ishlar tizimida amalga oshirilishi kerak bo‘lgan vazifalar, talaba yoshlar ongini, mafkuraviy immunitetni shakllanishiga xizmat qiluvchi sifatlarning tahlili bayon etilgan.