“OZIQ OVQAT TEXNOLOGIYASI YO‘NALISHI” TALABALARINI UMUMIY KIMYO KURSINI O‘QITILISHDA INTEGRATIV TAKOMILLASHTIRISHNING ILMIY METODIK ASOSLARI - Xaydarov, Azamjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada Oziq-ovqat texnologiyasi yo‘nalishi talabalarini “Umumiy kimyo” fanidan o‘qitishda integrativ usullari keltirilgan. Uch yil davomida olib borilgan tadqiqot jarayoni o’z natijasiga ega bo’lib, erishilgan yutuqlarni ko’rsatib o‘tmoqdamiz. Tadqiqot jarayonida umumiy kimyo faniga oziq-ovqat kimyosi, biokimyo va fizik kimyo fanlari integratsiya qilindi. “Oziq-ovqat texnologiya“si mutaxassislarini o‘qitishda, integratsini amalga oshirish, bo‘lajak muxandis-texnologlarning kasbiy faoliyatlarini shakillantirib borishda katta ahamiyatga ega deb hisoblaymiz.