O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI BIRINCHI KONSTITUTSIYASINING YARATILISH TARIXI - Atavullayeva, Shaxlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
O‘zbekiston Respublikasining demokratik va huquqiy davlat qurishdan maqsad sifatida mamlakatda yashovchi har bir kishining huquq va erkinliklarini to‘la kafolatlashni belgilab olgan edi. Buning uchun avvalo, O‘zbekistonda uning huquqiy asosi, ya'ni Respublika Konstitusiyasi qabul qilingan edi. Mazkur maqolada aynan Birinchi O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining qabul qilinishi va unga bo‘lgan tarixiy ehtiyoj masalasi tahlil etilgan.