INSON MOHIYATI, UNING BIOLOGIK VA IJTIMOIY TABIATI - Qaxorov, Pulotjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Hozirgi zamon fani inson hodisasini o‘rganishga tabiatshunoslik va jamiyatshunoslikka oid bilimlar sintezi asosida yondashishni taklif qiladi. Bunda inson ijtimoiy xulq-atvorining ijtimoiy-biologik asoslarini aniqlash asosiy muammo hisoblanadi. Maqolada ushbu muammoning ayrim tahlili keltirilgan. Shuningdek ushbu maqolada inson haqidagi fikrlar inson tabiati va mohiyati to‘g‘risida to`xtalib o`tilgan.