DEMOKRATIYA VA SHARQONA BOSHQARISHNING ETNODIFFERENSIAL XUSUSIYATLARI - Talapov, Baxriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Bu maqola demokratiyaning o'ziga xos qoidalari va sharqona boshqarishning etnodifferensial xususiyatlari bo'yicha batafsil ko'rib chiqish maqolasi. Maqolada demokratiya va etnodifferensial (etnik farqni tushuntirish) mazmuni, ularning o'zaro bog'liqliklari va shu konseptlarning o'rtasidagi aloqalari tahlil qilinadi. Demokratiya: Maqolada demokratiyaning asosiy mazmuni, uning qanday amalga oshirilishi, demokratik institutlarni o'rnashishi va fuqarolar qatnashishini ko'rsatish bilan bog'liq. Demokratiyaning o'ziga xos xususiyatlaridan biri, ovoz bergan fuqarolar yoki ovoz berilmagan fuqarolar o'rtasidagi boshqaruvning begarazlik va mas'uliyati bo'yicha egalik bo'lishidir. Bu o'zaro izohlar va shunday tushunchalar ma'nosiz yozilmagan holda qolgan bo'lishi mumkin.