TA’LIMDA NOVERBAL VOSITALARNING O`RNI - Ibragimova, Ehtiyotxon; Sobirova, Nargiza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqola noverbal muloqot va uning ta'limdagi roliga bag'ishlangan. Ma'lumki, tilning yozma shakligacha odamlar og'zaki muloqot qila boshlagan va og'zaki nutqning asosini noverbal vositalar tashkil etgan. Ushbu maqolada og'zaki bo'lmagan muloqotning ta'rifi berilgan, og'zaki bo'lmagan aloqa vositalari sanab o'tilgan va tillarni o'rgatishda noverbal vositalarning roli tushuntirilgan.