MAKTAB O‘QITUVCHILARINING KREATIV SIFATLARINI RIVOJLANTIRIRSH USULLARI - Nazarova, Zarrina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maktab o‘qituvchilarini kretiv sifalarini rivojlanishining–maktab o‘qituvchisining o‘qituvchilik faoliyati va o‘z kasbining maxoratini egallaydigan talabalar ijodiy faoliyatli xususiyatlariga qaratiladi. Maktab o‘qituvchilarini kretiv sifalarini rivojlanish, ta’limning yuqori darajasini ta’minlash uchun optimaldir. Boshlang’ich sinf o‘qituvchilarining kreativlik sifatlariga ega bo‘lishi uning shaxsiy qobiliyatlari, tabiiy va ijtimoiy quvvatini kasbiy faoliyatni sifatli, samarali tashkil etishga yo‘naltiradi. Shaxsning mutaxassis sifatida kasbiy kamol topishi, rivojlanishi o‘z mohiyatiga ko‘ra jarayonli tarzda namoyon bo‘ladi.