IQTIDORLI O‘QUVCHILARNING KREATIV FIKRLASH KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHNI IJTIMOIY–PEDAGOGIK QO'LLAB–QUVVATLASH - Sapieva, Nargiza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqola iqtidorli o‘quvchilarning kreativ fikrlash kompetentligini rivojlantirishni ijtimoiy–pedagogik qo'llab–quvvatlash uchun sharoit yaratishning dolzarb muammolaridan biriga bag'ishlangan. "Iqtidorlilik", "kreativlik", "iqtidorli o’quvchilar", "kreativ fikrlovchi o’quvchilar", "ijtimoiy–pedagogik yordam" tushunchalarining mohiyati ochib berilgan. Shuningdek, maqolada o‘quvchilarning kreativ fikrlash kompetentligini rivojlantirishni qo'llab–quvvatlashning maqsadlari, asosiy shartlari, vazifalari, amalga oshirish bosqichlari, mazmuni ko'rib chiqiladi. O‘quvchilarning kreativ fikrlash kompetentligini rivojlantirishni samarali ijtimoiy–pedagogik qo‘llab–quvvatlash bo‘yicha belgilagan shart–sharoitlarni amalga oshirish maqsadida ularda kreativni rivojlantirish uchun “ixtisoslashgan” faoliyatni tashkil etishning asosiy shakllari va usullari tanlab olindi.