ISLOMIY MOLIYA XIZMATLARINI KOʻRSATUVCHI TASHKILOTLAR KAPITAL STRUKTURASI SAMARADORLIGI TAHLILI - Hamrayev, Amirzoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu olib borilgan tadqiqotning asosiy maqsadi mamlakatimizda islom moliya xizmatlarini koʻrsatuvchi tashkilotlar kapital strukturasining tashkilot moliyaviy samaradorligiga ta’sirini baholashdan iborat. Tadqiqot jarayonida mamlakatimizda roʻyxatdan oʻtgan islomiy xizmatlarni koʻrsatuvchi 4 ta tashkilotning samaradorligini ifodalovchi koʻrsatkichlarni 2016-2022 yillar uchun tahlili amalga oshirilgan. Olingan natijalar tashkilotlar samaradorligini oshirish uchun kapitalni qanday shaklda tuzish imkoniyatlarini beradi.