ИНВЕСТИЦИЯ МАНБАЛАРИНИНГ МИНТАҚА ИҚТИСОДИЁТИГА ТАЪСИРИ - Махмудов, Турсунпулат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Сурхондарё вилоятига киритилган инвестициялар ва уларнинг манбалари таҳлил қилинган. Таҳлил жараёнида вилоят ҳудудларида 2010-2022 йиллардаги статистик маълумотлардан фойдаланилган. Олиб борилган тадқиқотлар асосида жалб этилган инвестицияларнинг вилоят ҳудудларидаги тақсимланишига кучли таъсир қилувчи манбалар аниқланган. Шунингдек, натижаларга кўра инвестицияларни жалб этиш кўламини ошириш бўйича таклифлар ишлаб чиқилган.