MEHRSIZLIK HODISASINI KELTIRIB CHIQARUVCHI OMILLAR - Bozorova, Roʻzigul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada oila, shaxslararo va qarindoshlik munosabatlarida mehr, mehrsizlikni oldini olish masalalari kontent tahlil misolida koʻrib chiqilgan. Bolalar, yoshlar va keksalardagi mehrga muhtojlik, ayollar va bolalar orasidagi jinoyatchilikning koʻpayishi, oilaviy ajrimlar sonining oshib borishi, individuallikka moyillik, bir-birini qoʻllab-quvvatlash muhitining ayrim hollarda susayishi tahlil qilingan.