ХИЗМАТ ИТЛАРИНИ МАХСУС ЙЎНАЛИШГА ТАЙЁРЛАШДА УНГА ТАЪСИР ҚИЛУВЧИ ОМИЛЛАР ТАҲЛИЛИ (Божхона қўмитасининг Миллий кинология маркази мисолида) - Каримжонова, Мунаввар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикасида кинология хизматининг пайдо бўлиш тарихи, хизмат итларидан фойдаланишнинг аҳамияти ва бугунги кунда ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органлар фаолиятида хизмат итларини махсус йўналишга тайёрлаш ва улардан унумли фойдаланишда унинг фаолияти самарадорлигига таъсир қилувчи омиллар таҳлили ёритиб берилган. Шунингдек, мақолада ушбу соҳани ривожлантиришга оид илмий таклиф ва тавсиялар берилган.