АФРОСИЁБДАГИ СЎҒД МУДОФАА ДЕВОРИГА ОИД ТАДҚИҚОТЛАРНИНГ ЎРГАНИЛИШИ (XX АСРНИНГ 50–80-ЙИЛЛАРИ) - Норбоев, Сарвар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада Марказий Осиёнинг ижтимоий-иқтисодий, сиёсий ҳамда маданий жараёнларида ўзига хос ўринга эга бўлган Сўғд воҳасининг мудофаа деворлари унинг маркази ҳисобланган Афросиёб шаҳрида XX асрнинг 50–80-йилларида олиб борилган тадқиқотлар тарихи ва уларнинг натижалари баён қилинган.