ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИДА ТАДБИРКОРЛИК СУБЪЕТЛАРИНИНГ РИВОЖЛАНТИРИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Мамбетназаров, Бахыт (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада қишлоқ хўжалиги тадбиркорлиги, трансформациялашув жараёни, ақлли қишлоқ хўжалиги тушунчаларининг моҳияти баён этилган. Қишлоқ хўжалиги ривожлантириш бўйича қабул қилинган меъёрий ҳуқуқий ҳужжатлар, қишлоқда аҳоли даромадини ошириш, ишсизлик даражасини пасайтириш, ўрта мулк эгалари қатламини ошириш билан деҳқон хўжаликлари республикадаги ижтимоий-иқтисодий барқарорликни таъминлашдаги ўрни таҳлил қилинган. Қорақалпоғистон қишлоқ хўжалигида тадбиркорлик субъектларининг трансформациялашув жараёнларини ривожлантиришга қаратилган таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.