ЖАМИЯТ ЯНГИЛАНИШИ ВА ТАДБИРКОР МАЪНАВИЯТИ - Ҳамраев, Сирож (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақола жамиятнинг янгиланиши ва тадбиркорлик маънавиятининг кесишишини ўрганади, бу икки соҳа ўртасидаги динамик ўзаро таъсирни ўрганади. Маънавий тамойиллар билан сингдирилган тадбиркорлик ҳаракатлари орқали жамоаларни жонлантиришга эътибор қаратган ҳолда, тадқиқот иқтисодий ва ижтимоий ўзгаришларни амалга ошириш учун шахслар ва гуруҳлар ўзларининг жамоавий эътиқодлари ва қадриятларидан қандай фойдаланишини ўрганади. Мақола амалий тадқиқотлар ва назарий асосларни таҳлил қилиш орқали жамиятни янгилаш саъй-ҳаракатлари ва тадбиркорлик маънавиятини тарбиялаш ўртасидаги потенциал синергияларни ёритишга қаратилган.