HARBIY IJTIMOIY ISH VA HARBIY MADANIYATNING HARBIY XIZMATCHILAR FAROVONLIGINI TA’MINLASHDAGI ROLI - Hashimova, Gulsina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
“Vatan himoyasi” tushunchasining milliy va ma’naviy qadriyatlar bilan aloqadorligi, yoshlarning mudofaaviy ong va madaniyatini yanada yuksaltirish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari qatoriga kirganligi, milliy istiqlol g‘oyasining asosiy tushuncha va tamoyillariga asoslangan holda mudofaaviy madaniyatga yangicha qarash va yondoshuvlar shakllanayotganligi maqolada alohida ko‘rsatib o‘tiladi. Respublikamizda harbiy xizmatchilarning hushyorligini oshirish, mustahkam iroda, hayotiy va professional ko‘nikmalarni ularning ongiga singdirish, ichki hamda tashqi tahdidlarga qarshi immunitetni mustahkamlash, buning uchun esa, qo‘shinlarda sog‘lom ma’naviy-axloqiy muhitni qaror toptirish, tarbiyaviy va ta’limiy ishlar samaradorligini, ta’sirchanligini oshirish har qachongidan ham muhim ekanligi haqida fikr yuritiladi.