MOSLASHTIRISH JARAYONIDA OʻZBEK VA INGLIZ TILIDAGI SODDA GAPLARNING SINTAKTIK TAHLILI - Hamroyeva, Shahlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Globallashuv va axborot almashinuvi davrida turli tillardagi parallel matnlarni oʻrganishga boʻlgan ehtiyoj yanada oshdi. Parallel matnlar turli sohalarda, jumladan tarjima, tabiiy tilni qayta ishlash va lingvistik tadqiqotlarda muhim rol oʻynaydi. Tillar oʻrtasida toʻgʻri moslashishni taʼminlash uchun oʻzbek va ingliz kabi tillardagi parallel matnlarni sintaktik tahlil qilish muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada biz ushbu ikki turlicha sintaktik qurilmaga ega boʻlgan tillarning moslashuv jarayonidagi sintaktik tahlilini koʻrib chiqamiz.