XАLQ NАSRI JАNRLАRINING OʼZАRO MUNOSАBАTLАRI - Axmedova, Madinabonu (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada xаlq nаsri jаnrlаrining oʼzаro munosаbаtlаri, jahon folklorshunosligida folklor asarlarining, xususan, rus kichik epik janrlarni farqlash ular orasidagi aniq belgilarni oydinlashtirish, shuningdek xalq nasrining pragmatik belgilari koʻrib chiqiladi. Rus folklorshunosligida maʼrifiy janrlari va ularning turlari tahlil qilinib, ularga misollar asosida izoh berildi.