BADIIY TARJIMANING MAQSADI, VAZIFALARI VA TARJIMA METODLARI - Mansurova, Shohista (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada biz badiiy adabiyotni tarjima qilishning maqsadi, vazifalari va usullarini oʻrganamiz. Badiiy adabiyotni tarjima qilish mahorat, madaniy tushuncha va adabiyotga chuqur muhabbatni talab qiladigan murakkab va foydali jarayondir. Tarjimonlar hikoyalarni bir tildan ikkinchi tilga olib borishda hal qiluvchi rol oʻynaydi va butun dunyo oʻquvchilariga adabiyotning boy gobelenlariga kirishga imkon beradi.