TAʼLIM TIZIMIDA TESTOLOGIYADAN FOYDALANISHNING NAZARIY ASOSLARINI TAKOMILLASHTIRISH SAMARADORLIGI - Xalikov, Faroxidin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada talabalarning taʼlimdagi yutuqlarini baholashda koʻplab omillarni hisobga olish va ijtimoiy-pedagogik muhit va shart-sharoitlarni ham hisobga olish talab etiladi. Bugungi kunda pedagog-oʻqituvchilarning pedagogik testlarni ishlab chiqish boʻyicha oʻz qarashlari va mulohazalari mavjuddir. Shuning uchun test topshiriqlarini ishlab chiqish boʻyicha alohida darsliklar, ilmiy maqola mualliflari tomonidan taklif qilinayotgan yondashuvlar, talab va takliflarni ham eʼtiborga ekanligi toʻgʻrisidagi fikr-mulohazalar bayon qilingan.