TOʻGARAK MASHGʻULOTLARI ORQALI TASVIRIY SANʼAT FANIGA ASOSLANGAN XOLDA OʻQUVCHILAR IJODIY QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Yusupova, Shoxista (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada umumiy oʻrta taʼlim maktablarida tasviriy sanʼat dars mashgʻulotlarining mazmuni va taʼlim tarbiyaning ahamiyati. Bugungi kunda yoshlarga berilayotgan imkoniyatlar, maktablarida tasviriy sanʼat toʻgaraklarining tashkil etilgani va qay holatda mashgʻulotlarning faoliyati.Tasviriy sanʼat toʻgarak mashgʻulotlarida qaysi metodlardan foydalanilsa yetarli maqsadga erishilishi toʻgʻrisida tavsiyalar berib oʻtilgan. Oʻquvchilarni ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishning turli xil metodlari asoslanib berilgan.