FARGʻONA VODIYSI YODGORLIKLARIDA ANIQLANGAN TAMGʻALI SOPOL IDISHLAR - Raxmanov, Zafar; Aloxunov, Alisher (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Fargʻona vodiysi koʻplab qiziqarli topilmalar aniqlangan hududlar qatoriga kiradi. Xususan, vodiyning turli nuqtalarida joylashgan arxeologik yodgorliklarda topilib, fan olamiga ma’lum boʻlgan oʻziga xos sopol idshlar mavjud. Maqolada faqatgina ularning ayrimlarini, asosan idishlar sirtiga usta yoki buyurtmachi tomonidan qoʻyilgan maxsus belgilar va ularning davriy sanalari borasida ba’zi ma’lumotlar keltirilgan.