XX АСРНИНГ 20-30 ЙИЛЛАРИДА МАҲАЛЛИЙ ТАРАҚҚИЙПАРВАРЛАР ТОМОНИДАН ИҚТИДОРЛИ ЁШЛАРНИ ГЕРМАНИЯГА ЎҚИШГА ЮБОРИЛИШНИНГ ТАШКИЛ ҚИЛИНИШИ - Жабборова, Ойдина (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада XX асрнинг бошларида Туркистон ўлкасида маҳаллий тараққийпарвар зиёлилар томонидан Германияда ўқиш учун билимли ёшларни жўнатишни ташкил этиш борасида амалга оширилган саъй-ҳаракатлар, ташкилий ишлар ёритилган. Шунингдек, иқтидорли ёшларни саралаш жараёнлари, уларни сафарга жўнатиш билан боғлиқ бўлган сарф-харажатларни қоплаш борасидаги қийинчиликлар ҳамда совет ҳокимиятининг муносабати билан боғлиқ масалалар ҳам акс эттирилган.