ҚОЗОҒИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ ИҚТИСОДИЁТИНИ РИВОЖЛАНИШИДА МИНТАҚАВИЙ ТАФОВУТЛАРНИНГ ЎРНИ - Улашов, Алибой (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада Қозоғистон Республикасининг геосиёсий тузилмаси, бутлиги унинг ички мамурий-ҳудудий қисмлари, минтақавий бошқарув субъектлари асосида шаклланиши ва ижтимоий-иқтисодий ҳаёти ҳудудий ташкил этиш ва бошқариш тизими орқали амалга оширили тадқиқ этилган, шунингдек, уларни шакллантириш имкониятлари аниқланган ҳамда зарурий шароитларни яратишга қаратилган тавсиялар берилган.