GANDBOLCHILAR O'YIN FAOLIYATI SAMARADORLIGINI HAR TOMONLAMA BAHOLASH METODIKASI - Tashpulatov , Farxad (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu ilmiy tadqiqot sportchilar o‘yin sport faoliyatining nazariy va amaliy jihatlarining mohiyatini ochib beradi. Tadqiqotning asosiy vazifalari quydagicha shakllantirildi: jismoniy tayyorgarlikning rivojlanish darajasi dinamikasini va tayyorgarlik davrida sportchilarning jismoniy sifatlari o‘rtasidagi bog‘liqlikni tahlil qilish va o‘rganish masalalarini ko‘rib chiqish; gandbolchilarning raqobatbardosh faoliyatining etakchi tarkibiy qismlarini (SF) ajratib ko‘rsatish; yuqori darajadagi gandbolchilarning SF-ning jamoaviy va individual model xususiyatlarini ishlab chiqish