TURIZMDA XIZMATLAR MOHIYATI VA UNING IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHNI TA’MINLASHDAGI O’RNI - Ro’zmetov, Baxodir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada turizm sohasida xizmatlar mohiyati, uning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishni ta’minlashdagi o’rni haqida fikrlar bayon etilgan bo’lib, turizm xizmatlar bozorini jahondagi va mamlakatimizdagi iqtisodiy tendensiyalari yoritib berilgan. Turizm sohaga ta’sir etuvchi omillari va uni rivojlantirish imkoniyatlari o’rganib chiqilgan hamda tegishli xulosalar, ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar keltirilgan.