JAMIYATDA YOSHLARNING IJTIMOIY AKTIVLIGINI OSHIRISH XUSUSIYATLARI VA TAMOYILLARI - Shukurov, Orif (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Yoshlarning jamiyatdagi ijtimoiy faolligini oshirish ularning shaxsiy kamolotida, shuningdek, mahalla va umuman jamiyat farovonligida muhim ahamiyatga ega. Yoshlarning jamiyatdagi ijtimoiy faolligini oshirish ularning qiziqishlari, imkoniyatlari, ular uchun muhim bo‘lgan ijtimoiy masalalarni hisobga olgan holda ko‘p qirrali yondashuvni talab etadi. Ushbu maqolada yoshlarning ijtimoiy faolligini oshirishga yordam beradigan asosiy xususiyatlar va tamoyillar o‘rganilgan va tahlil qilingan. Jamiyat va tashkilotlar ushbu xususiyat va tamoyillarni hayotga tatbiq etish orqali yoshlarni jamiyatning faol va intiluvchan a’zosi bo‘lishga undashi mumkin.