O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA “YASHIL QURILISH”NI AMALGA OSHIRISHNING HUQUQIY MASALALARI - Uzakova, Go‘zal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasida yashil iqtisodiyotga o‘tish yo‘nalishlaridan biri sifatida yashil qurilishni rivojlantirish, uning huquqiy asoslari, jahon tajribasi ilmiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Muallif yashil qurilishni rivojlantirish masalasini Birlashgan Millatlar Tashkilotining Barqaror rivojlanish maqsadlariga erishish jarayoni bilan uyg‘unlikda o‘rgangan va xulosa sifatida ilmiy-huquqiy asoslangan takliflar ishlab chiqqan.