КЛАСТЕР ЁНДАШУВИ: ЧОРВАЧИЛИК КЛАСТЕРЛАРИНИНГ АФЗАЛЛИКЛАРИ - Мавлянов, Мажид; Урдушев, Хамракул (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Глобаллашув жараёнлари ҳар бир мамлакатнинг иқтисодий ривожланишига кучли туртки бермоқда. Шу боисдан бошқарувнинг бозор муносабатларига ўтиш даврида Ўзбекистоннинг иқтисодий ислоҳотлари жамият ривожланишининг самарали усулларини топишга қаратилгани бежиз эмас. Замонавий иқтисодиёт бозор тизимидан рақобатбардош маҳсулотлар ишлаб чиқариш учун шарт-шароитлар яратишни талаб қилади. Мақолада чорвачилик тармоғини ривожлантиришда кластер ёндошувининг афзалликлари кўрсатилган. Ўзбекистон чорвачилиги рақобатбардошлигини оширишда чорвачилик тармоғини кластерлаш масалаларини тадқиқ қилиш бугунги кунда долзарбдир.