KONSTITUTSIYADA HALOL RAQOBAT KAFOLATI - Alimatova, Nargis (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu ilmiy maqolada yangi tahrirdagi O’zbekiston Kostitutsiyasida halol raqobat kafolati berilganligi, “raqobat” tushunchasining Sharq va G‘arb falsafasida qadimdan qanday tushunilganligi, yangi davrdan boshlab ijtimoiy-iqtisodiy tafakkurda uning ma’no-mazmuni o‘zgarishga uchraganligi, XXI asrga kelib, bu tushunchada ifoda etilgan xulq-atvor, munosabat, jarayon tamomila yangi ko‘rinish olganligi ijtimoiy-falsafiy nuqtai-nazardan tahlil qilingan. Raqobat o‘rniga hamkorlik hozirgi davrning talabi ekanligi to‘g‘risida xulosa chiqarilgan.