MA’NAVIY EHTIYOJLAR JAMIYAT MA’NAVIY HAYOTINING TARKIBIY QISMI SIFATIDA - Jabborov, Jamshid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada ma’naviy ehtiyojlar jamiyat ma’naviy hayotining tarkibiy qismi ekanligi, ularning jamiyat ma’naviy hayoti rivojlanishiga ta’siri (inson ehtiyojlari yuksalishiga, ayniqsa yosh avlodda ehtiyojlar shakllanishiga), ma’naviy ehtiyojlarning qondirilishi shaxs va jamiyat hayotining yuksalishiga sabab bo‘lib, uni taraqqiyotga yo‘naltirib, o‘z mohiyatida inson maqsadlari, manfaatlari va intilishlarini ifodalashi izchil ilmiy tahlil qilingan.