SIRDARYO VILOYATIDA VETERINARIYA SOHASIGA OID ISLOHOTLAR (XIX ASR OXIRI – XX ASR BOSHLARI) - Bazarbayeva, Shohsanam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Turkiston general-gubernatorligida veterinariya sohasida maʼmuriy islohotlar va o‘zgarishlar o‘tkazilib turgan. Mustamlaka maʼmuriyati veterinariya mutaxassislaridan Turkiston o‘lkasida chorvachilikni rivojlantirishda ham ishtirok etishini talab qilgan. Mazkur davrda chorvachilik aholining asosiy iqtisodiy daromati hisoblangan. Mustamlaka maʼmuriyati chorvachilikni rivojlantirish uchun turli ko‘rkazmalar hamda naslchilik markazlarini tashkil etgan.