O‘ZBEKISTONDA RAQS SAN’ATI SOHASIDA KADLAR TAYYORLASH MASALASI TARIXI VA BUGUNI - Asadova, Dilnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek milliy raqs san’atining tarixi, rivojlanishi, raqs san’atining jamiyat hayotidagi ma’naviy-tarbiyaviy o‘rni haqida so‘z yuritilgan. Shu bilan birgalikda, ushbu sohani rivojlantirish borasida davlat tomonidan qabul qilingan qonun va qarorlar hamda ularda ilgari surilgan taklif va mulohazalar o’rganib chiqilgan. Bundan tashqari, o’sib kelayotgan yosh avlodning ong-u shuuriga ezgulik va nafosat, estetik-ma’naviy kamolotga muhabbat tuyg’ularini singdirishda o’zbek milliy raqs san’atining o’rni hamda ahamiyati beqiyosligi ifodalangan.