“ЎЗБЕКИСТОН ТЕМИР ЙЎЛЛАРИ” АЖДА ТРАНСФОРМАЦИЯЛАШ ЖАРАЁНЛАРИНИ АМАЛГА ОШИРИШ МЕТОДИКАСИ - Паязов, Мурод (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада “Ўзбекистон темир йўллари” АЖ да таҳлил қилинган йиллар давомида, транспорт хизматлари йўналишида, бошқа транспорт воситаларига нисбатан улушнинг бир неча баробар пастлиги, соҳада ислоҳтларининг етарли даражада ташкил этилмаганлиги, замон билан, халқаро ривожланган темир йўлларнинг хизмат кўрсатиш даражаси билан рақобатлаша олмаётганлиги аниқланди. Бугунги кунда иқтисодий, ҳам транспорт турлари ичида рақобатбат қила олмаётганлиги аниқланди.. Мазкур муаммоларни ҳал қилиш усулларидан бири, тизимини тўлиқ замонга мос равишда рақамли трансформациялашни амалга ошириш зарурлиги асосланди ва трансформациялашни амалга ошириш юзасидан таклифлар ишлаб чиқилди.