JAMIYATDA ESTETIK MADANIYAT RIVOJLANISHINING FALSAFIY ASOSLARI - G‘aybullayev, Otabek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada yangi O‘zbekistonni barpo etish jarayonida jamiyatda bo‘layotgan o‘zgarishlarning estetik madaniyatda aks etishi bilan bog‘liq falsafiy qarashlar tadqiqot ob’ekti sifatida tahlil etilgan. Unda har bir shaxsning falsafiy dunyoqarashini rivojlanishida muhim ahamiyatga ega bo‘lgan xalqimizning milliy urf-odatlari, an’ana va qadriyatlari ijtimoiy hayotda ifodalanishi ochib berilgan. Jamiyatning spiralsimon harakatidagi jarayonlarda estetik madaniyatning davrlar oralig‘ida o‘z qiyofasini yangilab va boyitib borishi masalalari falsafiy tarzda o‘zining ifodasini topgan.