ЦИВИЛИЗАЦИЯЛАР ТАРИХИЙ ЯХЛИТЛИК НАМОЁН БЎЛИШ ШАКЛЛАРИ СИФАТИДА - Турдибоев, Бозор (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада «Цивилизация», унинг тарихий тараққиёт босқичлари, тарихий яхлитлик намоён бўлишидаги аҳамияти борасида фикр юритилган. Шунингдек, цивилизациялар ижтимоий - тарихий яхлитлик ва унинг жараёнларининг шакли эканлиги далиллар асосида очиб берилган.