MARKAZIY OSIYO MUTAFAKKIRLARI TA’LIMOTIDA O‘ZLIKNI ANGLASH TUSHUNCHASI VA UNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Kenjayeva, Dilrabo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada milliy o‘zlikni anglash, tarixiy an’ana va qadriyatlarimizni e’zozlash, ajdodlar ruhini shod etish, ular qoldirgan ilmiy va tarixiy merosni asrab-avaylash hamda kelajak avlodga yetkazish masalalariga alohida ahamiyat berilgan. Shuningdek, tarixiy taraqqiyot bsoqichida MArkaziy Osiyo mutafakkirlarining xalqni milliy o‘zlikni anglash ruhida tarbiyalash yuzasidan bir qator fikrlar falsafiy taxlil qilingan.