O‘QUVCHILARDA EKOLOGIK TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH JARAYONLARINI TO‘G‘RI TASHKIL ETISH - Omanov, Rashid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada ekologik bilimlar tabiatshunoslikning mazmunini ochib beradi va jarayonlarni, bu jarayonlarning natijasi sifatida jonli tizimlarning o‘ziga xosliklarini tushunishga imkon beradi. Ekologik fikrlash pozitsiyasidan turib dunyo, borliq, atrof-olam yaxlit bir butun sifatida qabul qilinishi aks ettirishi kabilar haqida so‘z yuritiladi.