БЎЛАЖАК ЎҚИТУВЧИЛАРДА ОИЛА, МАҲАЛЛА ВА МАКТАБ ҲАМКОРЛИГИНИ АМАЛГА ОШИРИШНИНГ АФЗАЛЛИКЛАРИ - Салимов, Акром (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
ушбу мақолада бўлажак ўқитувчиларда оила, маҳалла ва мактабнинг ҳамкорлиги муҳим аҳамиятга эга эканлигига алоҳида эътибор қаратилган. Ҳар қандай давлатнинг шаклланишида оила, маҳалла ва мактаб тизимли механизмини тўғри ташкил этилиши давлат ва жамиятни инқироздан олиб чиқиши масалаларига алоҳида урғу берилган. Бўлажак ўқитувчиларга оила, маҳалла ва мактаб ҳамкорлигининг афзалликлари ўринли тушунтирилган таклифлар ва тавсиялар берилган. Рақамли дунёни тўғри ва ақл билан бошқаришда, инсон фаолиятининг барча соҳаларида аввало оила, маҳалла ва мактаб энг муҳим омил эканлиги юзасидан фикрлар билдирилган.