IJTIMOIY PEDAGOGIK FAOLIYAT VA UNING ASOSIY FUNKSIYALARI - Amonov, Mirjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada ijtimoiy pedagogik faoliyatning diagnostik, tashkiliy, prognostik, tashkiliy-kommunikativ, xavfsizlik va himoya, vositachilik, ijtimoiy-terapevtik, tuzatish kabi funksiyalari izohlangan. Ijtimoiy-pedagogik faoliyat ob'ektining ko'p qirraliligi ekanligi, uning integrativ tabiati ko'rib chiqilgan, ijtimoiy o'qituvchining kasbiy faoliyatining o'ziga xos xususiyatlari aniqlangan.