INGLIZ TILINI O’QITISHDA BO’LAJAK CHET TILI O’QITUVCHILARINING KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI TAKOMILLASHTIRISHDA PRAGMATIKANING AHAMIYATI - Yeshanov, Marat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada ingliz tilini o’qitishda bo’lajak ingliz tili o’qituvchilarining kommunikativ kompetensiyasini takomillashtirishda tilning rivojlanuvchi, dinamik lingvistik, ijtimoiy, pragmatik aspektlari inobatga olinib, kommunikativ kompetensiyani, muloqotda pragmatik bilim, ko’nikmalarni va pragmatik kompetensiyani rivojlantirish majmuini aniqlash orqali va lingvodidaktik yondashuv va usullar orqali ularni takomillashtirishning nazariy-ilmiy asoslari tahlil qilinadi.