“KASHKULI SALIMIY” ASARIDA USMONIY HUKMDORLAR TARIXINING YORITILISHI - Qurbonov, Murodjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada XIX asr oxiri XX asr boshlarida Buxoro amirligida o‘zining ijtimoiy, siyosiy hamda ma’rifatchilik faoliyati bilan alohida o‘rin tutgan davlat va jamoat arbobi, tarixchi Mirza Salimbekning “Kashkuli Salimiy hamda tarixi muttaqadimin va muttaaxirin”asarida keltirilgan ma’lumotlar asosida Turkiya davlatchiligi tarixi haqida ma’lumotlar, xususan, Usmonli saltanati, shuningdek sultonlar faoliyati xususida Mirza Salimbekning qarashlari yoritiladi.