YOSHLAR MAʼNAVIY XAVFSIZLIGINI TAʼMINLASHDA MILLIY VA DINIY BAG‘RIKENGLIKNING O‘RNI - Aripov, Alisher (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada yoshlar maʼnaviy xavfsizligini taʼminlashda milliy va diniy Bag‘rikenglikning o‘rni va uni taʼminlash mexanizmlari ilmiy jihatdan o‘rganilgan. Shu bilan birgalikda yoshlarda milliy va diniy bag‘rikenglik xislatlarini yuksaltirish, bag‘rikenglik tuyg‘ularini o‘stirish, yoshlar o‘rtasida taʼlim-tarbiya hamda maʼnaviy, diniy va g‘oyaviy targ‘ibotlarni yana-da kuchaytirish va bu jarayonda o‘zini-o‘zi boshqarish organlari, fuqarolik jamiyati institutlarining rolini oshirish, yoshlar-ijtimoiy institutlar-jamiyat munosabatlari tizimini shakllantirish asosida jamiyat barqarorligini doimiy taʼminlab borish yoritilgan.