YEVROOSIYO CHORVADOR QABILALARINING FARG‘ONA VODIYSIGA KIRIB KELISHI - Djurayev, Ikrom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada dasht qabilalarining shimoldan janubga ko‘chishidan so‘ng bronza davrida eng yaqqol namoyon bo‘lgan O‘rta Osiyo va Yevrosiyo cho‘llari o‘rtasidagi madaniy va iqtisodiy aloqalarni rivojlantirish muammolari bo‘yicha arxeologik materiallar va adabiyotlar ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, maqolada ko‘chirilgan aholining ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy hayoti, bronza davri qabilalarining migratsiya harakati muammolari ochib berilgan.