ASSOTSIATIV MAYDON HOSIL QILISHDA LINGVISTIK OMILLARNING O‘RNI - Erkinova, Marxobo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada assotsiativ hosil qilishda lingvistik omillarning o‘rni va sinaluvchilarda tajriba o‘tkazish natijasida o‘zbek tilida salbiy baho bildiruvchi leksik birlikning assotsiatsiya hosil bo‘lish mexanizmlari, baho bildiruvchi assotsiativ maydoni, verbal assotsiatsiyalarning lingvistik xususiyatlari tadqiq etiladi, statistik tahlil etiladi va muhokama qilinadi. Assotsiativ tajriba asosida to‘plangan natijalarga ko‘ra salbiy baho munosabatiga ega shayton leksemasining assotiativ maydoni tahlil etiladi.