HUQUQIY MADANIYAT VA HUQUQIY TАRBIYАNING DEMOKRATIK DAVLAT RIVOJLANISHIDAGI ROLI - To‘raev, Bahodir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada huquqiy madaniyat va huquqiy tаrbiyаning davlatda demokratik boshqaruvni rivojlantirish va qo'llab-quvvatlashdagi hal qiluvchi roli o'rganiladi. Mustahkam huquqiy madaniyat qonun ustuvorligi, asosiy huquqlar va demokratik tamoyillarga hurmatni tаrbiyаlaydi. Huquqiy tarabiya huquqiy normalar va qadriyatlarni yetkazish vositasi sifatida huquqshunoslar va fuqarolarning munosabati va xatti-harakatlarini shakllantirishda hal qiluvchi rol o'ynaydi.