TA’LIM HUQUQINING HUQUQIY SAVODXONLIKNI AMALGA OSHIRISHDAGI O‘RNI - Yakubov, Abduraxmon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada ta’lim huquqi va ta’lim qonunchiligidan foydalanishning huquqiy jihatlari xususida barqaror qarashlarni shakllantirish, Yangi O‘zbekiston taraqqiyotini tezlashtirishga xizmat qiladigan avlodni tarbiyalash haqidagi fikrlar tahlili bayon qilingan.