YEVROPA KENGASHINING KORRUPSIYA UCHUN JINOIY JAVOBGARLIK BO‘YICHA KONVENSIYASI – KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHNING ZAMONAVIY XALQARO HUQUQIY ASOSLARIDAN BIRI SIFATIDA - Rasulov, Salimbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Konvensiyaning asosiy qoidalarini o‘rganish korrupsiyaning oldini olish, huquqbuzarlarni jinoiy javobgarlikka tortish va xalqaro hamkorlikni kengaytirishga qaratilgan mustahkam asosni ko‘rsatadi. Ushbu maqolada korrupsiyaga qarshi samarali kurashish uchun Yevropa Kengashining Korrupsiya uchun jinoiy javobgarlik bo‘yicha konvensiyasi tomonidan belgilangan aniq vazifalar va huquqiy mexanizmlar haqida so‘z boradi.