TAXALLUSLARNI O’RGANISHNING NAZARIY JIHATI - Avezova, Dilovar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Tishunoslikning, onomastik ko'lami hamda ular haqidagi bilimlar majmuining jahon va o'zbek onomastikasning. amaliy va uslubiy jihatlardan tadqiq etilishi, ya'ni ularni bir butun gizim sifatida o'rganilish tarixi bilan tanishish;Mazkur maqola adabiy taxalluslar bilan qiziquvchi talabalar, migistrantlar va tadqiqotchilarga mo’ljallangan.