БАРҚАРОР ТАРАҚҚИЁТ МАҚСАДЛАРИГА ЭРИШИШДА ҚАШШОҚЛИК ВА ОЧЛИКНИ ТУГАТИШ, СОҒЛИК ВА ФАРОВОНЛИККА ИНТИЛИШНИНГ ИЖТИМОИЙ-ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - Узакова, Гўзал (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Бирлашган Миллатлар Ташкилотининг Барқарор ривожланиш дастурида белгиланган мақсадлар умумий асосларда ёритилган. Мақолада қашшоқлик ва очликни тугатиш, соғлик ва фаровонликка эришишда жаҳон ҳамжамияти олдида турган вазифалар, Ўзбекистон Республикасида мазкур йўналишда амалга оширилаётган тизимли чора-тадбирлар, уларнинг ҳуқуқий асослари ўрганилган ва таҳлил қилинган.